headerphoto
Διαφήμιση
Ντίνος Τσουκαλάς : οι άξονες του σχεδίου μας PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 17 Μάιος 2019 22:40

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει

 

Φίλες και Φίλοι,
Με χαρά σας παρουσιάζω ανά άξονα, το πρόγραμμά μας για τη Ναυπακτία που ονειρεύομαστε, θέλουμε και μας αξίζει. Είναι αποτέλεσμα επίπονης και σοβαρής δουλειάς πολλών συνεργατών μου, τους οποίους και ευαχριστώ πολύ για τη συμβολή τους στην προσπάθεια μας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν...
ΑΞΟΝΑΣ 1ος, ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ
Ο πρώτος άξονας του σχεδίου μας, περιλαμβάνει το πλέγμα των πολιτικών, των δράσεων και των μέτρων που εκφράζεται ως ο Άνθρωπος στοΠεριβάλλον, που μπορεί να είναι το φυσικό, το αστικό, το θαλάσσιο περιβάλλον και αφορά την διαδραστικότητα και την αλληλεπίδραση με αυτό. 
Τα μέτρα, οι πολιτικές και οι δράσεις δεν είναι αποσπασματικές, αλλά διαλειτουργούν μεταξύ τους ως «πολλαπλασιαστικοί συντελεστές». Με αυτό τον τρόπο εξοικονομούμε πόρους, χρόνο και αυξάνουμε το ορατό και μετρήσιμο αποτέλεσμα προς το Δημότη. 
Ο 1ος άξονας περιλαμβάνει τα επιμέρους συγκεκριμένα σχέδια ταξινομημένα ως ακολούθως : 
1.1 Καθαριότητα Παντού. 
1.2 Ενίσχυση της ανακύκλωσης με νέες αντιλήψεις 
1.3 Αστικό Περιβάλλον (κοινόχρηστοι χώροι, πράσινο, βελτίωση αισθητικής πόλης)
1.4 Πολεοδομική οργάνωση 
1.5 Εξοικονόμηση ενέργειας και βιοκλιματικός σχεδιασμός 
1.6 Προστασία και ανάδειξη φυσικού περιβάλλοντος 
1.7 Πολιτισμένη φροντίδα ζώων

Άξονας 2ος : Ζούμε στη Ναυπακτία, αναπτύσσουμε μια δίκαιη κοινωνία

Ο δεύτερος άξονας του ολοκληρωμένου σχεδίου μας, περιλαμβάνει το σύνολο των πολιτικών, των δράσεων και των μέτρων που εκφράζεται ως ο Άνθρωπος και η Κοινωνία. Περιγράφουμε με σαφήνεια πως αντιλαμβανόμαστε μια δίκαιη τοπική κοινωνία και πως την εφαρμόζουμε στη πράξη. 
Ακολουθούμε την ίδια αρχιτεκτονική σχεδιασμού όπου οι επιμέρους δράσεις και οι πολιτικές αλληλεπιδρούν ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή κοινωνική φροντίδα αξιοποιώντας με το καλύτερο δυνατό τρόπο τους οικονομικούς πόρους. 
Οι επιμέρους δράσεις μας για τη κοινωνική πολιτική του Δήμου είναι : 
2.1 Στηρίζοντας τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας 
2.2 Βελτιώνοντας τη Ζωή των πολιτών με αναπηρίες και των οικογενειών τους. 
2.3 Φροντίζοντας το παιδί, τη μητέρα, τη γυναίκα 
2.4 Κοινωνική αλληλεγγύη στη πράξη 
2.5 Υγεία για όλους

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ
Άξονας 3ος : Ναύπακτος : κέντρο αειφόρου ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας.

Ο τρίτος άξονας του ολοκληρωμένου σχεδίου μας, περιλαμβάνει το σύνολο των πολιτικών και των πρωτοβουλιών που εκφράζεται ως ο Άνθρωπος και η Οικονομία. Επιδιώκουμε να καταστήσουμε την Ναύπακτο ως ένα κέντρο αειφόρου ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας για να μεγεθύνουμε την τοπική οικονομία και να ενισχύσουμε το βιοτικό επίπεδο των δημοτών, αντιστρέφοντας το αναπτυξιακό τέλμα που έχει περιέλθει ο Δήμος μας. 
Δημιουργούμε τους λόγους και τις αιτίες οι νέοι μας να παραμείνουν στο τόπο μας. 
Για να μπορούμε να αναδείξουμε τη Ναύπακτο και όλες τις περιοχές του Δήμου ως ένα νέο οικοσύστημα αειφόρου ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής μας. 
Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις για να αλλάξουμε άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αυτή τη κατάσταση, με συγκεκριμένο σχέδιο, πλάνο δράσεων, συνεργασίες.
Η υλοποίηση του προγράμματός μας, αποτελείται από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες : 
3.1 Εφαρμόζοντας νέες μεθόδους για την επίτευξη της τοπικής ανάπτυξης 
3.2 Δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας 
3.3 Νέο μοντέλο ανάπτυξης πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ
Άξονας 4ος : Επενδύουμε στους Νέους, στο Πολιτισμό και στο Τουρισμό.

Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου μας, θεωρούμε κομβικής σημασίας και εξαιρετικής ωφέλειας για το Δήμο και τους πολίτες να εστιαστούμε στους Νέους, στον Πολιτισμό και την ανάπτυξη του Τουρισμού. Συνεπώς το περιεχόμενο του άξονα είναι «Επένδυση στον Άνθρωπο». 
Θέλουμε οι νέοι και οι νέες να παραμένουν στο τόπο, να δημιουργούν ή να επανέρχονται μετά τις σπουδές τους για να παρέχουν τις γνώσεις και τις υπηρεσίες τους στη τοπική κοινωνία που τις έχει ανάγκη. Πιστεύουμε και εκτιμούμε ότι το Πολιτιστικό Κεφάλαιο της Ναυπάκτου πρέπει να αναδειχθεί και να ενισχυθεί, διότι δημιουργεί συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης, προβολής, τουριστικής ελκυστικότητας και οικονομικής ανάπτυξης. Αναγνωρίζουμε ότι ο Τουρισμός με οργανωμένο τρόπο μπορεί και πρέπει να γίνει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου Ναυπακτίας συνολικά, αξιοποιώντας τις ευνοϊκές συνθήκες συνεχούς αύξησης του τουρισμού κατά τη τελευταία πενταετία και αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του φυσικού περιβάλλοντος και των υφιστάμενων επιχειρήσεων.
Αυτή η ενότητα του σχεδίου μας αφορά τις πολιτικές με τις οποίες: 
4.1 Επενδύουμε στους Νέους μας (Παιδεία, Εκπαίδευση, Αθλητισμός) 
4.2 Επενδύουμε και ενδυναμώνουμε το Πολιτιστικό Κεφαλαίο της Ναυπακτίας. 
4.3 Επενδύουμε και αναβαθμίζουμε τον Τουρισμό στη Ναυπακτία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ
Άξονας 5ος : Νοικοκυρεύουμε το Δήμο μας με ένα νέο υπόδειγμα Διοίκησης

Ο πέμπτος άξονας του σχεδίου μας, με το τίτλο «Νοικοκυρεύοντας το Δήμο μας με ένα νέο υπόδειγμα διοίκησης» είναι όλες οι προτάσεις μας, οι προετοιμασίες μας και οι πολιτικές μας για την Διοίκηση στο Δήμο. Ουσιαστικά πρόκειται για την υλοποίηση της σχέσης «Ο Άνθρωπος και ο Δήμος». 
Έχουμε αποφασίσει να λειτουργήσουμε σε δύο επίπεδα παράλληλα: το πρώτο αφορά την αντιμετώπιση των μικρών, καθημερινών, απλών ζητημάτων για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και το δεύτερο την ανάπτυξη των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δράσεων που στο σύνολό τους ολοκληρώνονται σε συγκεκριμένες φάσεις, μεγιστοποιώντας το αποτέλεσμα ή επιτυγχάνοντας τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλο το χωρικό πεδίο του Δήμου. 
Όλες μας οι δράσεις, διαλειτουργούν και διασυνδέονται ώστε να μην απαιτούνται επαναλαμβανόμενες ενέργειες, μεγάλο διοικητικό βάρος, καθυστερήσεις ή σπατάλη πόρων.
Αυτό είναι και το νέο υπόδειγμα και η νέα αντίληψη για μια αποτελεσματική διοίκηση στο Δήμο μας, που χρειάζεται και ο ίδιος ένα ευρύτατο νοικοκύρεμα οργανωτικό, διοικητικό, οικονομικό και επιχειρησιακό για να μπορέσει να υλοποιήσει ένα πολυτομεακό πρόγραμμα όπως αυτό που σας παρουσιάζουμε. Επειδή πρωταγωνιστής είναι ο Άνθρωπος, επιδιώκουμε την καλύτερη και ευρύτερη δυνατή συνεργασία με όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, που θα είναι οι κύριοι συντελεστές της υλοποίησης του σχεδίου μας. 
Η οργάνωση του τμήματος του σχεδίου μας έχει ως εξής : 
5.1 Συμμετοχική Δημοκρατία, συμβολή πολιτών, διαφάνεια. 
5.2 Αναβάθμιση Οργανισμού και Λειτουργιών του Δήμου 
5.3 Οικονομική διαχείριση και αξιοποίηση πόρων 
5.4 Πεδίο Προγραμματισμού και Σχεδιασμού

 
Διαφήμιση