headerphoto
Διαφήμιση
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ:Γιώργου Σαρδέλη «Κατάθεση Ψυχής» PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 15 Σεπτέμβριος 2018 16:53

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, γυαλιά

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ «Κατάθεση Ψυχής» Ένα αφήγημα ζωής με προεκτάσεις στον άνθρωπο και την Κοινωνία. Συντονίζει η εκπαιδευτικός κα Μπαρτζάκλη Μαριάννα

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα Ο Γιώργος Σαρδέλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Αβώρανη Αγρινίου και στο Λιβαδάκι της Ορεινής Ναυπακτίας. Σπούδασε οικονομικά στην Α.Β.Σ.Θ. (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και διαμένει στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Διετέλεσε ανώτατο οικονομικό στέλεχος σε πολυεθνική εταιρεία. Από το 1993 διατηρεί φοροτεχνικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα ασχολήθηκε ως καθηγητής οικονομικών σε ιδιωτικές σχολές Λογιστών, εισηγητής πανελλαδικών οικονομικών σεμιναρίων, αρθρογράφος σε οικονομικά περιοδικά και site, οικονομικός αναλυτής στα ΜΜΕ. Παράλληλα ασχολείται με τη λογοτεχνία και με την ποίηση.

Απόσπασμα εντυπώσεων του Λογοτέχνη- Ποιητή κου Νίκου Ζώρη Από την αρχή μέχρι το τέλος του βιβλίου υπάρχει μια αγνότητα. Οι περιγραφές συγκινούν με την τρυφερότητα των αισθημάτων που περιέχουν, την εικονοπλαστική τους δύναμη, την εξύμνηση της αγνής αγάπης και της αληθινής φιλίας, την επισήμανση της ανεκτίμητης συμβολής κάποιων άξιων γονιών στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών, την επίκληση της αξίας της συγχώρησης, της ευγνωμοσύνης, της καλοσύνης, της πίστης, της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, της δικαιοσύνης, της εντιμότητας. Φίλε Γιώργο σ’ ευχαριστώ που, μέσα από αυτή την περιπλάνηση των αναμνήσεών σου και την αποκάλυψη των οραμάτων σου για τούτη τη μικρή ζωή, μου έδωσες την ευκαιρία να αναλογιστώ για μία ακόμη φορά ότι μια απλή, αλλά υψηλή σε νόημα ζωή είναι μια μεγάλη ζωή, όπως μεγάλα είναι όλα τα απλά και αληθινά.

Ένα οδοιπορικό μνήμης και αναμνήσεων. Στη μνήμη η ζωή αυτοβιογραφείται, η σκέψη ελευθερώνεται και η αλήθεια εκφράζεται και οικοδομείται.

Προσπάθησα να καταδείξω τον άνθρωπο, τις αξίες και τις αρετές του που πολλές φορές τσαλαπατούνται. Το δικαίωμα στην εργασία, η ελευθερία σκέψης καταστρατηγούνται. Εκεί παλεύουμε με τα “θηρία” αλλά δεν το βάζουμε κάτω και η προσπάθεια ανταμείβεται.

Προσπάθησα να δω τη κοινωνία με μια καθαρή και νηφάλια προσέγγιση. Μα η κοινωνία είμαστε εμείς οι άνθρωποι και κάθε ολίσθημα μας αντανακλά στο κοινωνικό σύνολο. Η κοινωνία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα καθρέφτισμα συμπεριφορών μας.

Λιβαδάκι. Το χωριό που μεγάλωσα και ασφαλώς θα ήταν παράλειψη μου αν δεν έκανα ιδιαίτερη μνεία στο βιβλίο μου. Ένα ορεινό χωριό στην ορεινή Ναυπακτία εκεί που σβήνουν οι δρόμου, εκεί που σμίγουν ο ουρανός με τη γη στην άκρη του πουθενά, εκεί που η φύση σου δίνει το κλειδί να διαβείς τη πόρτα του παραδείσου.

Το Λιβαδάκι για μένα συμβολίζει τον αγώνα για επιβίωση, τη ζωή, τη κοινωνική καταξίωση, τη προσφορά και την αγάπη. Ασφαλώς τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα και τίποτα δεν σου χαρίζεται. Ο άνθρωπος εχει πολλές δυνάμεις μέσα του και μπορεί πολλά αρκεί να το θέλει.

Οι ευτυχισμένες κοινωνίας χτίζονται από ευτυχισμένους ανθρώπους. Όλα ξεκινούν από την οικογένεια και η αγάπη της οικογένειας θεμέλιος λίθος για κοινωνίες με αξίες, αρετές, για ειρήνη στις καρδιές μας.

Ένα αφήγημα ζωής με προεκτάσεις στον άνθρωπο και τη κοινωνία. Αυτό προσπάθησα να κάνω και αυτός ήταν ο στόχος μου.

Εάν μπόρεσα να βάλω ένα μικρό λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο θα είμαι ευτυχής.....
Με εκτίμηση και αγάπη 
Γιωργος Θ. Σαρδέλης

 

 

 
Διαφήμιση