headerphoto
Διαφήμιση
Το βιβλίο της συμπατριώτισσα μας Αθηνάς Χατζή «Η Θάλασσα Έφυγε» (Εκδόσεις Μεταίχμιο) είναι υποψήφιο σε δύο κατηγορίες στα βραβεία βιβλίου Public 2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 01 Απρίλιος 2015 18:27

 

 

 

 

Το βιβλίο της Αθηνάς Χατζή «Η Θάλασσα Έφυγε» (Εκδόσεις Μεταίχμιο) είναι υποψήφιο σε δύο κατηγορίες στα βραβεία βιβλίου Public2015:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΥΘΙΟΣΤΟΡΗΜΑ και ΠΙΟ ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ.

Ψηφίζετε online στο σύνδεσμο: http://www.publicbookawards.gr/

Μην ξεχνάτε να επιβεβαιώνετε το email σας, για την καταχώρηση της ψήφου σας.

Η Αθηνά Χατζή γεννήθηκε και μεγάλωσε από το Θέρμο Αιτωλίας και πρόσφατα παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το βιβλίο της στο «Λιθογραφείο» στην Πάτρα και στο «Βιβλιοτρόπιο» στο Αγρίνιο, μεταξύ άλλων. Το καλοκαίρι το συνολικό συγγραφικό της έργο θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στο Θέρμο.

Ας στηρίξουμε τη συγγραφέα στη σημαντική αυτή υποψηφιότητα!

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η ιστορία του Γιάννη που του άρεσε να φοράει την κουκούλα του και να περιφέρεται στα βουνά και στο αθηναϊκό άστυ και που δήλωνε εισοδηματίας, ενώ ήταν αισθηματίας.

Της Νταίζης που ήταν Αλικολόγος, αλλά τον «Λευτέρη» τον παραδεχόταν μόνο απ’ τη Μοσχολιού.

Του Σίμου που έκρυβε ξυραφάκια σε νεράντζια και ζωγράφιζε νεράιδες σε τοίχους.

Της Άννας που είχε ξεχάσει πως υπήρχε και ζούσε λάθρα και καταχρηστικά ανάμεσα στους ανθρώπους.

Του Τάκη, εξ ορισμού μοιραίου και γόη και εκ του αποτελέσματος αχάριστου.

Και κάμποσων άλλων που βρέθηκαν στη δίνη της Ιστορίας η οποία γράφτηκε στις πλάτες τους χωρίς να τους ρωτήσει αν επιθυμούσαν να γίνουν ήρωες και χωρίς να έχει πρόθεση να τους ηρωοποιήσει έτσι κι αλλιώς.

Μια απλή ιστορία για μια πόλη, μια χώρα και ένα ερωτικό τρίγωνο που, όπως όλα τα ερωτικά τρίγωνα, υπήρξε κατ’ ουσίαν πολύγωνο.

«Κι έτσι κυκλοφορούμε ως εραστές σε ένα θεσπέσιο γαϊτανάκι συναισθηματικά αναπήρων πασχίζοντας να ακουμπήσουμε ο ένας στον άλλο τα κόμπλεξ μας και να λάβουμε ανόθευτη αγάπη. Ο έρωτας είναι ανθρωποφάγος και αναζητούμε με αγωνία ο ένας τον άλλο για να επιδοθούμε σε άνευ όρων και ορίων κανιβαλισμούς».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα.

Η Αθηνά Χατζή γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Θέρμο Αιτωλίας. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Berkeley των ΗΠΑ. Το διδακτικό, ερευνητικό και εν γένει επιστημονικό της έργο αφορά τα αντικείμενα της Αρχαιολογίας,  της Ανθρωπολογίας και της Ιστορίας της Τέχνης. Πριν το Η Θάλασσα έφυγε, έγραψε την Ελεγεία της Σαπουνόφουσκας (2005) και τη Σαγράδα Φαμίλια (2009). Ζει κυρίως στην Αθήνα, εργάζεται δε σε αρκετά πιθανά και ορισμένα απίθανα μέρη του κόσμου. Το τελευταίο της εγχείρημα είναι το www.athenadivina.com. Βρείτε τη στο facebook: athenahadji, instagram και twitter: athenadivina

H φωτογραφία είναι της Στέλλας Τζιτζιλή από την παρουσίαση στο public Κατερίνης