headerphoto
Διαφήμιση
Με απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα o Ναυπάκτιος ομογενής Γιώργος Τσούνης διορίζεται πρέσβης των ΗΠΑ στη Νορβηγία PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 02 Οκτώβριος 2013 21:42

 

Ο ομογενής Γιώργος Τσούνης πρέσβης των ΗΠΑ στη Νορβηγία

 

Άλλο ένα εκλεκτό τέκνο της Ναυπακτίας πού πρόκοψε στη ξενιτιά αναγνωρίζεται από την Αμερικάνικη κυβέρνηση και καταλαμβάνει υψηλή θέση στην Αμερικάνικη διπλωματία. Ο Γιώργος Τσούνης με καταγωγή από τον Πλάτανο Ναυπακτίας αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα για την θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Νορβηγία.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τρίτη το διορισμό του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία και φιλάνθρωπου, Γιώργο Τσούνη, ως Πρέσβη των ΗΠΑ στη Νορβηγία. Ο διορισμός του πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία και οι σχετικές ακροάσεις στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων αναμένεται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο.

Ο Γιώργος Τσούνης, δραστηριοποιείται στα ξενοδοχεία και τα ακίνητα και έχει ενεργή ανάμειξη στις δραστηριότητες του ελληνικού λόμπι στην Ουάσιγκτον. Είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Chartwell Hotels, LLC, που δημιουργεί και διευθύνει ξενοδοχεία για τις αλυσίδες Hilton, Marriott και Intercontinental στις Βορειοανατολικές και Μεσοατλαντικές πολιτείες της Αμερικής.

Συμμετέχει δραστήρια σε διάφορους οργανισμούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και διατηρεί φιλικές σχέσεις με δεκάδες μέλη της Βουλής και της Γερουσίας, όπως και τοπικούς πολιτικούς. Πέρυσι, μαζί με τον Ντέινις Μιλ, διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στα να αρθούν τα εμπόδια και να προχωρήσει η συμφωνία με την Αρχή Λιμένων Νέας Υόρκης, για την ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου, στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο.

Το 2011 βραβεύτηκε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής για τη μεγάλη του προσφορά προς την Κύπρο. Το βραβείο του το επέδωσε ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. –

 

maloney

 

Σχετικό το δημοσίευμα στο τελευταίο φύλλο της ‘’ΦΩΝΗΣ του ΠΛΑΤΑΝΟΥ’’τόν Ιούλιο

Γιώργος Τσούνης ‘’κατακτά’’ την Αμερική

Ο μικρός Γιωργάκης με τα σγουρά μαλλιά τρέχει ανέμελα τα καλοκαίρια στον Πλάτανο της Ορεινής Ναυπακτίας, από το γήπεδο στην παιδική χαρά και από εκεί στό αναψυκτήριο ‘’Ράχη’’.

Το σπινθηροβόλο βλέμμα του ‘’βλέπει’’ ψηλά πολύ ψηλά μέχρι και να ‘’κατακτήσει’’ την Αμερική.

Και την ‘’κατέκτησε’ o Γιώργος Τσούνης οικονομικά  ,αφού είναι από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες σε όλη την Αμερική. Την ‘’κατέκτησε’’ με το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο. Την ‘κατέκτησε’’ με την μεγάλη στήριξη της εκκλησίας της Ορθοδοξίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Την ‘’κατέκτησε’’ γιατί απολαμβάνει την αναγνώριση και τον σεβασμό της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Την’’ κατέκτησε’’ γιατί με την ισχύ την δυναμή του και τήν επιρροή του ‘’αναγκάζει’’ τους Έλληνες πρωθυπουργούς πρώτα να τα ‘’λένε ‘’μαζί του και μετά να μπαίνουν στο Λευκό Οίκο. Την ‘’κατέκτησε’’ γιατί ο Γιώργος έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε όλες τις μεγάλες αμερικάνικες εφημερίδες παρότι ο ίδιος αποφεύγει την δημοσιότητα και τον φωτογραφικό φακό.

Τέλος ‘’κατέκτησε’’ την Αμερική και την κορυφή γιατί μεγάλωσε σε μια εξαιρετική οικογένεια με αρχές ‘’την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια’’ από δύο εξαιρετικούς γονείς την Ελένη πού επισκέπτεται τακτικά τον Πλάτανο και τον αείμνηστο Τάκη Τσούνη.

Ο Τάκης Τσούνης μετανάστης από τον Πλάτανο εκμεταλλεύτηκε την εξυπνάδα του και την εργατικότητά του στήνοντας σιγά –σιγά ένα μεγάλο οικονομικό κολοσσό αλυσίδας ξενοδοχείων. Ο Γιώργος φρόντισε όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να την επεκτείνει. Ο Τάκης Τσούνης υπήρξε για δεκαετίες πρόεδρος του Συλλόγου Πλατανιωτών Αμερικής με μεγάλη προσφορά στο Σύλλογο και στο Χωριό. Ένας εξαιρετικά πράος και απλοϊκός  άνθρωπος που απολάμβανε τον σεβασμό όλων και ποτέ δεν έδειχνε την μεγάλη οικονομική του επιφάνεια, όπως και η σύζυγός του Ελένη.

Ο Τάκης και η Ελένη Τσούνη Τιμήθηκαν με πολλά βραβεία και Μετάλλια από το Αμερικανικό Κράτος και τον Δήμο της Νέας Υόρκης

Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας ο Πρόεδρος Ομπάμα αναγνωρίζοντας όλα τα ανωτέρω προσόντα του Γιώργου Τσούνη τον προορίζει για υψηλή διπλωματική θέση.

Ο Γιώργος Τσούνης είναι ο άνθρωπος πού τιμά με την εθνική του πολλαπλή δράση την Ναυπακτία ,την Αιτωλοακαρνανία ,την Ελλάδα στην Αμερική αλλά και σε όλο τον πλανήτη.