|
ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΛΙΓΟΣΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΣΗΜΕΡΑ |
|
|
|
|
Τής Aγγελικής Δεδοπούλου
φοιτήτριας Πολιτικής Επιστήμης καί Ιστορίας
Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών
Τα χρόνια πέρασαν και ο Πλάτανος καθώς και τα γύρω χωριά τηςΝαυπακτίας σε τίποτα δε θυμίζουν το χτες,τοσο από άποψη πληθυσμού όσο και από άποψη εμπορικών δραστηριοτήτων.
|
|
Περισσότερα...
|
|
|
του Κώστα Δ. Παπαδημητρίου

“Έρχεται ο Άγιος...” Το ’πε ο παπάς στην εκκλησιά. Και από σπίτι σε σπίτι και από στάνη σε στάνη δεν έμεινε χωριανός που να μην το μάθη. Και δεν ήταν ανάγκη να ρωτήσουν για ποιόν άγιο πρόκειται. Ήξεραν για πολλούς αγίους και όλους τους σέβονταν και τους τιμούσαν, μα τούτος ήταν δικός τους, καταδικός τους. Αυτός ήταν ο ξεχωριστός τους Άγιος, ο Άγιος του χωριού, της Ναυπακτίας, ο προστάτης τους, ο γιατρός τους, ο συμπαραστάτης τους σε κάθε δυσκολία.
|
|
Περισσότερα...
|
|
« TO ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ>> Κυδωνιά… το χωριό των παππούδων μας, το χωριό το δικό μας… Ένας τόπος ξεχασμένος… Ξεχασμένος; |
|
|
|
|
Τρίτη, 11 Ιανουάριος 2011 22:44 |
|

|
|
Περισσότερα...
|
|
 Κυλούν αιώνες και καιροί, σωρό γενιές περνούνε,
τ’ άστρα που λάμπουν σβήνουνε, καινούρια το φωτούνε.
Μά η θωριά του αγέραστη δεν γίνεται ρημάδια
μες της αβύσσου τ’ άφεγγα και τ’ άναυγα σκοτάδια...
|
|
Περισσότερα...
|
|
Ανυψώθηκε στούς ουρανούς ο Πάπα- Φώτης Νούλας |
|
|
|
|
 Βρήκε ανοιχτούς τους ουρανούς και ανυψώθηκε η αγνή ψυχή του Πάπα- Φώτη Νούλα ανήμερα τών θεοφανίων καί της ονομαστικής του εορτής σε ηλικία 75 ετών. Ο Πάπα Φώτης από την Στρανωμα Ναυπακτίας όπου ιερουργούσε τά τελευταία χρόνια του ιερατικού του βίου ήταν μία ξεχωριστή σεβάσμια μορφή πού τά πρώτα δεκατρία χρόνια ιερούργησε στον Πέρκο Ναυπακτίας.
|
|
Περισσότερα...
|
|
|
|
|
<< Έναρξη < Προηγούμενο 2611 2612 2613 2614 2615 2616 Επόμενο > Τέλος >>
|
|
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL |