headerphoto
Διαφήμιση
Δ.Ε ΠΥΛΛΗΝΗΣ: Μεγάλη διαφορά υπέρ Γκίζα όπως και σε όλη την Ναυπακτία PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 16 Σεπτέμβριος 2023 12:40

 

Διαβάζοντας κάποια είδηση πού λέει ότι έχουμε ‘’ανατροπή ‘’ στη Δ.Ε Πυλληνης ψάχνεις να δεις τί άλλαξε υπερ ποιου υποψηφίου για να έρθει ‘’ανατροπή ‘’ από τίς δημοτικές εκλογές του 2019.

Αν δηλαδή άλλαξε ‘’ανατρεπτικά ‘’ η ‘’εκλογική εικόνα ‘’ στην Δ.Ε Πυλληνης.

Με δεδομένη τήν πρωτιά Γκίζα και παγιωμένη η μεγάλη διαφορά σε ψήφους στις Δ.Ε Πλατάνου και Αποδοτίας προφανώς αναζητείται ‘’σωσίβιο ‘’ στη Δ.Ε Πυλληνης .

Εμείς ότι γράφουμε το στηρίζουμε σε στοιχεία και αριθμούς και όχι σε υποθέσεις και γι’ αυτό δεν πέφτουμε εύκολα έξω στις προβλέψεις μας .

Εμείς δεν βγάζουμε συμπεράσματα από μια συγκέντρωση οποιασδήποτε Παράταξης 500 -600 ατόμων όπου οι 300 προσήλθαν υποχρεωτικά γιατί ήταν υποψήφιοι.

Διαβάζουμε ‘’ανατροπή ‘’ στη Δ.Ε Πυλλήνης για να δούμε ‘’ανατροπή ‘’ και βέβαια έχουμε ‘’ανατροπή’’ υπέρ ποιου?

Ξεκινάμε με τα εξής δεδομένα:

1)Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019 στη Δ.Ε Πυλλήνης έλαβαν : Μπουλές 531 ψήφοι, Γκίζας 440 ψήφοι, Λουκόπουλος 223 ψήφοι.

2)Όλα τα κορυφαία στελέχη του Μπουλέ –Οι τέσσερις από τους πρώτους πέντε τού ψηφοδελτίου στη Δ.Ε Ναυπάκτου στις εκλογές του 2019 είναι υποψήφιοι με τον Δήμαρχο Γκίζα για ότι μπορεί να σηματοδοτεί αυτό γενικά και τίς δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ναυπακτίας.

Ο Γ. Κοτρώνης 732 ψήφοι, Σ. Τσελιος 660 ψήφοι, Κ. Σταυρόπουλος 380 ψήφοι ,Κ. Πατούχας 334 και ο πρώτος σε ψήφους στο Αντίρριο Μ. Καραδήμας 279 ακόμη ο Δ. Μητσόπουλος ,η Μ. Τσιμπογιάννη ,η Β. Ταραμπικου ,και πολλά αλλά στελέχη σέ όλο τον Δήμο πού δείχνουν μία γενική μεταστροφή των ψηφοφόρων υπέρ τού Γκίζα όχι μόνο στην σημαντική πολυπληθή Δ.Ε Ναυπάκτου αλλά σε όλη την Ναυπακτία και βέβαια μεγάλη είναι η στήριξη και τού Ντίνου Τσουκαλά πού στις εκλογές του 2019 πήρε στη Δ.Ε Ναυπάκτου 15,68% και συνολικά 16,59%.

3) Ο πρώτος σε ψήφους με το Ψηφοδέλτιο Μπουλε το 2019 (και από όλες τις παρατάξεις) στην Δ.Ε Πυλληνης Ηρακλής Μουχτούρης με 495 ψήφους (όσους περίπου πήρε συνολικά ο συνδυασμός) με καταγωγή από την Σίμου ,που και αυτό έχει την σημασία του ,θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Γκίζα

4)Ακόμη δύο πολύ δυνατές υποψηφιότητες στη Δ.Ε Πυλλήνης η Ζωή Παπαδημητρίου και ο Κωσταντίνος Νούλας από δυο μεγάλες Τοπικές Κοινότητες την Φαμηλα και την Στρανωμα και ακόμη πολύ αξιόλογες υποψηφιότητες στα Τοπικά σέ όλα τα χωριά.

5)Γράφουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανεξάρτητα εκλεγμένων προέδρων απ΄ όλη την Ναυπακτία επέλεξε να είναι στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Βασίλη Γκίζα και αυτό του δίνει ισχυρό προβάδισμα.

Στη Δ.Ε Πυλληνης οι έξι (6) πετυχημένοι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων από τους 11 (έντεκα) συνολικά ανεξάρτητα εκλεγμένους προέδρους, σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο το 2019, θα είναι υποψήφιοι με τον Γκίζα στις τέσσερις μεγαλύτερες Τοπικές Κοινότητες από τίς πέντε (Παλαιοπύργου ,Στράνωμας, Ελευθέριανης, Φαμήλας, Μηλιάς και Ανθοφύτου) ,και σέ μία κοινότητα δεν εκλέχτηκε ο πρόεδρος οριακά για μία ψήφο .

6)Έχει γίνει ένα σημαντικό έργο από την Δημοτική αρχή Γκίζα σε όλες τίς Τοπικές Κοινότητες

7)Η παράταξη Γκίζα  κατέλαβε τήν πρώτη θέση και με διαφορά σε ψήφους στην μεγαλύτερη Τοπική Κοινότητα Παλαιοπύργου και τη δεύτερη θέση ( μετά τον Μπουλέ ) στις τρείς επόμενες μεγαλύτερες σέ ψηφοφόρους Τοπικές Κοινότητες (Σίμου ,Στράνωμα , και Φαμήλα) ενώ στην πέμπτη σε αριθμό ψηφοφόρων (Ελευθεριανη) κατέλαβε την πρώτη θέση με μεγάλη πλειοψηφία

8)Οι πιο πολλοί υποψήφιοι του Γκίζα στην Δ.Ε Πυλληνης ήταν προσκείμενοι στην παράταξη Μπουλέ που για πολλές τετραετίες κατείχε την πλειοψηφία είτε ως δήμαρχος Πυλληνης είτε ως δήμαρχος Ναυπακτίας είτε στην αντιπολίτευση, όπως το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες πολλές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ναυπακτίας .

9)Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Παράταξη Μπουλέ έλαβε στην ΔΕ Πυλληνης 37,66% στην Δ.Ε Ναυπάκτου 16,75% και συνολικά 18,75% στην Ναυπακτία .

Έχουμε ένα δεδομένο από τις δημοτικές εκλογές του 2019 ,η διαφορά Γκίζα –Λουκόπουλου ήταν 217 ψήφοι.

Με αυτά τα πραγματικά στοιχεία και νούμερα που δημοσιεύουμε υπάρχει περίπτωση τα 217 ψηφοδέλτια να ‘’ανατραπούν ‘’? Όχι βέβαια.

Αντιθέτως εύκολα μπορεί αν κάποιος συνεκτιμήσει όλα αυτά θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η διαφορά θα ‘’ανατραπεί ‘’ και θα αυξηθεί κατά πολύ υπερ τού Δημάρχου και θα καταλήξει στην παραδοχή ότι και στην Ορεινή Ναυπακτία η διαφορά θα είναι μεγάλη υπερ τής ‘’Συνεργασίας Πολιτών ‘’ .

Παρόμοια είναι η εκλογική εικόνα σε όλες τίς Δημοτικές Ενότητες του Δήμο Ναυπακτίας και δείχνουν ότι άνετα ο Βασίλης Γκίζας θα περάσει το 43% από τον πρώτο γύρο